به همین دلیل برای انواع آن می توان از راههای تشخیصی متفاوتتر و پس نوع درمان آن نیزمی تواند متفاوت باشد .

نکته مهم : برای بهره گیری از متن کامل پژوهش یا مقاله می توانید فایل ارجینال آن را از پایین صفحه دانلود کنید. سایت ما حاوی تعداد بسیار زیادی مقاله و پژوهش دانشگاهی در رشته های مختلف می باشد که می توانید آن ها را به رایگان دانلود کنید
امروزه با در نظر داشتن گستردگی تحقیقات انجام گرفته در مورد بیماری های مختلف مانند شب ادراری راههای درمانی تفاوت چندانی نکرده می باشد.
مهمترین آنها داروهای سه حلقه ای ضدافسردگی ،  ترکیبات  وازوپرسین(کاهنده تولیدادرار) می باشند.
 شروع غذای جامددرشیرخواران

یکی از جالب ترین و از سویی ناشناخته ترین پدیده ها برای والدین جوان ، زمان شروع و انتخاب اولین غذای جامد در شیرخوار می باشد . از اینرو برای مواجهه آسانتر با این پدیده ، مطالعه نوشتار زیر به تمام والدین گرامی توصیه می گردد.

 ا لف – چه زماني غذاي جامد را بايد به كودك آشنا نمود ؟ زمان شروع غذاي كمكي ( يا جا مد ) بستگی به آمادگي شير خواران دارد . بچه ها عموما در سنين 4 تا 6 ماهگي پذیرای آن خواهند گردید . تا آن وقت شير مادر و شير خشك تنها منبع غذايي آن ها محسوب مي گردد.دستگاه گوارش شير خواران عموما در 6 ماهگي آماده مصرف غذاهاي جامد می باشد . 

 انتظار 6 ماهه باعث كاهش ميزان واكنش هاي غذا يي خواهد گردید ( يعني شروع زود رس احتمال آلرژي را افزايش مي دهد . )

 ب – چگونه مي توان از آمادگي كودك براي پذيرش غذاي كمكي آگاه گرديد ؟

 نشانه هاي آمادگي به قرار زير هستند : 1) كنترل سر : يعني كودك توانايي حفظ سر خود در وضعيت عمودي را دارد ( به اصطلاح گردن مي گيرد ) 2) بازتاب (رفلکس) بيرون زدن از دهان را از دست داده باشد . براي خوردن غذا ، شير خوار بايد غذا را در دهان نگه دارد و سپس قورت دهد كودكان با سن پايين تر بد ليل آنكه اغلب زبان خود را بيرون مي دهند موفق به چنين كاري نمي گردد . 3) حركت جويدن : دهان و زبان شير خوار همزمان با دستگاه گوارش آن ها تكامل مي يابد . و يكي از نشانه هاي آمادگي براي بلع ( قورت دادن ) غذا ، كمتر شدن ريزش آب دهان آنها ست.بعضي از بچه ها درست همزمان با آمادگي بلعيدن ، دندان هم در مي آورند . 4) وزن مناسب : اغلب شير خواران با 2 برابرشدن وزن زمان تولد ( حدود 6 تا 7 كيلوگرم ) این آمادگی را پیدا می نمایند. 5)افزايش اشتها : عليرغم مصرف 8 تا 10 بار شير مادریا شیر خشك هنوز گرسنه به نظرمي رسد. 6)به خوردن والدين با علاقه و كنجكاوانه مي نگرد . يعني از پر كردن قاشق تا زمان بلعيدن غذاي شمارا با ديده باز نعقيب مي نمايد .

به طورمعمول زمان شروع غذای کمکی بر اساس توصیه آکادمی کودکان ایالت متحده آمریکا در 6 ماهگی می باشد

 پ – چگونه بايد غذاي جامد را به شیرخوارآشنا نمود ؟ بعنوان يك قانون كلي اولین غذا بايد برنج باشد زیرا فاقد پروتئين گلوتن موجود در غلات ديگر می باشد (زیرا از همه انواع ديگر غذا آلرژي یا حساسیت كمتري ايجاد مي نمايد) . آغاز بايد به او شير داد و سپس يك تا 2 قاشق از آرد برنج با مقادير كافي شير مادر يا شير خشك به شکل فرنی رقيق در آيد .

 بايد حتما از قاشق هايي كه حالت لاستيكي ( نرم )دارند بهره گیری نمود تا مانع از آسيب به لثه ها گردید . با مقادير بسيار كم فرني بر روي نوك قاشق شروع كنيد .

اگر شير خوار تمايلي به خوردن نشان نداد به او فرصت دهيد تا غذا را مزه نموده و ببويد تا آماده خوردن آن گردد .

هيچوقت غذاي آماده را از طريق شيشه بهره گیری ننمائيد .

 از يك وعده در روز شروع كنيد ولي در زمان خستگي و بد خلقي وی ، به شير خوار غذا ندهيد .

به او فرصت دهيد تا خوردن غذاي جامد را تجربه نمايد . گاهي كودك فقط غذا را در دهان نگه مي دارد و آن را قورت نمي دهد ( شكيبا باشيد ) اما وقتي پذيراي غذا گرديد به تدريج مقدار آن را افزايش دهيد و سپس غلظت ( قوام ) آن را بيشتر نماييد .

 ت‌- چگونه متوجه سير بودن او شويم ؟ علاقه شير خوار به يك غذا با غذاي ديگر متفاوت می باشد به همين دليل شمارش قاشق مصرف شده غذاي قبلي روش مناسبي براي عدم تمايل او نيست .

  1. اگر شير خوار به پشتي صندلي خود را مي چسباند 2.
  2. يا سر خود را از طرف غذا بر مي گرداند
  3. يا با قاشق بازي مي كند و دهان خود را مي بندد نشانه هايي از سيري وي مي باشد .

ث – آيا هنوز نياز می باشد كه به اوشیر مادر يا شير خشك دهيم ؟ فرزندانتان تا 2 سالگي بايد شير هاي ياد شده را مصرف نمايد . زیرا هر دوي آنها مقادير كافي ويتامين، آهن وپروتئين هاي قابل جذب و با كيفيت بالا را تامین مي نمايند .

غذا هاي جامد همه املاح ويتامين ها و پروتئين هاي لازم را براي سال اول زندگی مهيا نمي نماييد .

چگونه بايد غذا هاي جامد ديگر را شروع نمود ؟ غذا هاي ديگر را بتدريج شروع نماييد و فاصله شروع آن با غذاي قبلي بين 5 تا 7 روز باشد . اين فاصله زماني بروز هر گونه آلرژي به غذاي جديد را مشخص مي نمايد ( علائم آلرژي – اسهال – شكم نفاخ –افزايش دفع گاز و يا بروز ضايعات جديد پوستي ) اگر سابقه آلرژي در بچه يا خانواده بود اين فاصله زمانی آشنايي را كمي طولاني تر نماييد .

شما می توانید مطالب مشابه این مطلب را با جستجو در همین سایت بخوانید                     

 *****************************************

 علائق كودكان به غذا هابا در نظر داشتن ذائقه آنها متفاوت می باشد ولي بايد براي مصرف غذا اصول زير را رعايت فرمائيد . 1) غذا را به صورت نيمه جامد ( بيشتر رقيق ) بهره گیری نماييد . 2) سبزيجات و ميوه ها را صاف و له نمائيد . 3) غذا ها را بدقت ريزريز نماييد بخصوص گوشت .

وقتي شير خواردرهفته اول از ماه ششم از عهده مصرف فرني برآمد :

در هفته دوم از ماه ششم حريره بادام هم به وعده غذايي افزوده مي گردد .

در هفته سوم از ماه ششم مي توان از سبزيجات پخته مانند : سيب زميني – هويج – نخود سبز – كدوي سبز – گشنيز – لوبيا سبز نيز در بين غذا هاي قبلي ( فرني و حريره بادام ) بهره گیری نمود

در همين هفته مي توانيد با برنج و سبزيجات ياد شده سوپ تهيه كرد( ا لبته بايد كاملا مواد فوق در آن له و خرد گردد ) .

در هفته چهارم ماه ششم مي توان كمي گوشت به سوپ كودك اضافه نماييد . ا لبته بايد كاملا خرد و له شده و يا چرخ شده باشد .

 پ – از ماه هشتم علاوه بر سوپ مي توان زرده تخم مرغ كاملا آب پز و له شده در آب و يا شير مادر يا شير خشك را از يك قاشق سوپخوري تا يك زرده كامل در پايان هفته بهره گیری نمود .

 زرده تخم مرغ را مي توان روز در ميان يك عدد و يا نصف آن را هر روز داد . با افزايش سن بايد غذا ها را بتدريج سفت تر نمود . تا شير خوار اقدام جويدن خود را تكامل دهد . يعني اگر غذا هاي آبكي و صاف شده مصرف نمايد براي مدت ها به اين نوع غذا عادت مي نمايد . و از جويدن ا متناع مي نمايد . براي بهبود اقدام جويدن از 8 ماهگي به شيرخوار نان و بيسكوييت داد .

 از 8 ماهگي مي توان به غذا ي شير خوار ماست اضافه نماييم .

* شروع حبوبات از 9 ماهگي می باشد . كه بايد خيس شده – پوست كنده – كاملا پخته و نرم باشد . مانند عدس – لوبيا – ماش و حبوبات جوانه زده می باشد .

* آب ميوه آخرين وعده غذايي می باشد كه در سال اول اضافه مي گردد كه حاوي ويتامين و املاح معدني می باشد . آب ميوه از 3 قاشق مربا خوري شروع و بتدريج اضافه مي گردد .

توجه * مصرف توت فرنگي – گيلاس – آلبالو – كيوي – خربزه – اسفناج – سفيده تخم مرغ و شير گاو در يك سال اول زندگي ممنوع می باشد .

* در سال اول زندگي از افزودن نمك و شكر و ادويه به غذا ها مما نعت نماييد ( به غیر از فرني كه در تهيه آن شكر هست)

* در سال اول بايد شير خوار آغاز شير مادر بهره گیری نماييد و سپس غذاي كمكي بهره گیری نماييد .

* با شروع غذاي جامد نياز به آب هم زياد مي گردد . به همين دليل شير مادر يا شير خشك آب كافي در اختيار او قرار نمي دهد . لذا در حالات زير يايد مصرف آب را افزود : 1) هواي گرم 2) فعاليت بدني شديد 3) اسهال و استفراغ

  • دفعات تغذيه علاوه بر مصرف شير مادر يا شير خشك سن كودك دفعات تغذيه تكميلي 7 ماهگي از يكبار شروع مي گردد و به سه بار رساتده مي گردد
  • . 8 و 9 ماهگي 4 تا 5 بار در روز
  • ۱۰ و 11 ماهگي 5 بار در روز
  • مکان مناسب تغذيه كودك 1) براي ايجاد عادت غذايي خوب اورا سر سفره يا صندلي قرار دهيد 2) از نشاندن وي مقابل تلويزيون در صورت امكان ممانعت نماييد 3) در حال حركت يا دويدن از غذا دادن ممانعت نماييد .
  • چگونه مي توان عادت غذاي مناسب براي شير خواران ايجاد نمود ؟ هیچگاه به وي يش از حد غذا ندهيد .
  •  به ذائقه او تکریم بگذاريد و در صورت عدم تمايل به غذا يي در دفعات مكرر، از طبخ آن برای مدتی صرفنظر نماييد .
  •  تعادل غذايي بين پروتئين – نمك – قند ها – ميوه ها و سبزيجات ايجاد نماييد .
  • در مصرف مواد شيرين – نمك دار و چرب نيز تعادل مناسب داشته باشيد . در صورت امكان از غذا هاي آماده ( Fast food ) اجتناب نماييد .
  • نكات مهم
  •  1 ) به ياد داشته باشد غذا ها را در ظرف كوچك براي وي آماده نمايد و از مصرف مجدد غذاي باقيمانده در ظرف به دليل احتمال وجود ميكروب اجتناب نماييد 
  •  2) كودك اگر به غذايی علاقمند گرديد به د ليل آنكه موردعلاقه شما نيست غذا را حذف ننمايد . 3) از مصرف غذا هايي كه احتمالا باعث آ لرژي مي گردد اجتناب نماييد . مانند مركبات – سفيده تخم مرغ – عسل – روغن بادام زميني – گندم ( در اغلب غلات هست اما در صورت بروز حساسيت بايد پس از يك سالگي بهره گیری نمود ) گردو – ذ رت – سويا – شكلات – شير گاو – اسفناج – گوجه فرنگي
  • شما می توانید تکه های دیگری از این مطلب را در شماره بندی انتهای صفحه بخوانید              
  •  4 ) با روي خوش به او غذا دهيد و از اعمال زور اجتناب نماييد و در صورت عدم تمايل به يك غذا آن را دوباره در روزهاي آينده و هفته هاي آينده امتحان نماييد .
  • 5 ) غذا هاي ريز سفت و سخت(مانند آجيل ، ذرت بوداده) ، آب نبات ، كشمش را بد ليل ا حتمال خفگي تایکسالگی بهره گیری نشود.

دیدگاهتان را بنویسید