تکه ای از متن پایان نامه :
این پدیده نباشد – از سوی دیگر ، مطالعه این امر را که خود دارای منشأهای متعدد می باشد به طوری که گاه موجب عدم مسئولیت می گردد و گاهی فاقد چنین اثری هست از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد ساخت و لذا پرداختن به موضوع جهل در واقع راهی می باشد برای تشخیص حق از باطل در مسیر زندگی روزمره و در حوزه های تخصصی ، به ویژه در حوزه فقهی و حقوقی ، مبنی به این که در این حوزه ها به چه میزان این واژه می تواند تأثیر گذار باشد.
3 – 2 – 1 – گفتار سوم – پیشینه پژوهش درمورد مسأله
تا کنون درمورد جهل مقالات و کتبی { اعم از فارسی و عربی } و به علاوه پایان نامه هایی نوشته شده می باشد اما به صورت کلی و پراکنده بوده می باشد و تنها ابعاد محدودی از مسأله را مورد مطالعه و پژوهش قرار داده اند و متأسفانه پژوهش کاربردی و منسجمی که دربردارنده تمامی مسائل برای ترسیم 1- با در نظر داشتن در نظر گرفتن مفهوم جهل ، نقطه مقابل جهل ، عقل و تفکر می باشد یا نبود علم و آگاهیست ؟ به بیانی دیگر کدام یک از این 2 نقطه پر رنگ تر می باشد.
2- تقابل علم و جهل از چه نوع تقابلی می باشد ؟
3- با در نظر داشتن ادله معذوریت جاهل مثل حدیث رفع و ادله عدم معذوریت ، میزان مسئولیت جاهل قاصر و مقصر چگونه می باشد ؟
4- با در نظر داشتن قلمرو جهل در اعمال حقوقی در ماده 200 ق . م برای اشتباه در خود موضوع معامله (اشتباه موثر) چه ضمانت اجرایی را می توان در نظر گرفت؟ آیا ضمانت اجرا همان عبارت « عدم نفوذ » در ماده می باشد یا ضمانت اجرای بطلان را برای چنین اشتباهی بایستی به کار ببریم ؟
5- آیا با در نظر داشتن قاعده اتلاف ، می توان حسن نیت شخص جاهل { قاعده احسان } را فاکتوری برای رفع مسئولیت از او دانست ؟
6- آیا عمومیت قاعده درء در تمامی موارد انواع جهل و مراتب مجازات و هم چنین در تمامی موارد شبهات قاضی و متهم ثابت شده می باشد ؟
7- با در نظر داشتن گسترش جوامع و در دهکده جهانی و رشد روز افزون رسانه ها و افکار در قوانین کیفری تعارض « قواعد قبح عقاب بلا اظهار و قاعده تدرء الحدود بالشبهات » با قاعده « جهل به قانون رافع مسئولیت نیست » را چگونه می توان حل نمود ؟
دانلود رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):